Servischeck olarak verdiğimiz tamir ve bakım hizmetlerimiz
Hizmetlerimiz

Fren Diski
Bu parça, aracınızın en önemli parçalarından biridir. Peki bu fren diski nedir? Fren diski ne işe yarar? Yakından inceleyelim. Araçlardaki fren sistemini kontrol eden önemli bir bölümdür. Fren anında, fren pedalı ve lastikler arasında bağlantı kuran bir sistemdir. Fren balatası ile karşılıklı çalışan bu sistem aracın durmasını sağlar. Frene bastığınız an fren diski devreye girer.
Aracın sağa sola kaymasını engelleyerek, tam rotasında yavaşlamasını sağlar. Fren balataları, fren disklerine sürtünerek yavaşlama gerçekleşir. Araba kullanırken en çok gaz ve frenle temas halindeyizdir. Bu yüzden de fren aksanları arabalarda en çok yıpranan ve hasar gören kısımdır.
Güvenlik hemen her alanda önemlidir. Özellikle trafikteyken güvenlik her şeyden önce gelir. Bundan dolayı fren disklerinin kontrolünü ihmal etmemeliyiz. Sürüş güvenliği açısından tehlikelere yol açabilir. Disk ayarları değişen araçlar, sağa sola savrulur ve her şey bir anda kontrolden çıkabilir. Fren diski bu açıdan oldukça önemlidir.
-
0









Fren Balatası
Fren balatası, en genel tanımıyla motorlu araçların yavaşlamasını ve durmasını kolaylaştıran tekerlek sistemiyle bağlantılı bir araçtır. Fren sistemine bağlantılı olmasıyla beraber fren sistemine etki eden bir mekanizmadır. Fren sisteminin en önemli parçalarından biridir.
Fren balatası, pedala basıldığında diske veya kampanaya sürtünerek aracın yavaşlamasını sağlayan parça diyebiliriz. Fren balataları sayesinde araç kullanıcısı frene bastığında fren diskini sıkıştırılmasıyla aracın durmasını sağlanıyor. Fren sisteminde kinetik enerji sürtünme yoluyla ısı enerjisine dönüşüyor.
Bu yüzden sürtünmeden kaynaklanan yüksek ısıya maruz kalan diskin soğuması için çeşitli hava kanalları kullanılıyor.
-
0

Yağ Filtresi ve
Madeni Yağ
Motorun uzun süre güçlü ve yüksek performansta çalışabilmesi için motor yağı ve filtresini düzenli aralıklarla kontrol etmelisiniz. Yağın ve filtrenin değişim süresi her aracın modeline göre değişkenlik gösterir. Aracın ne kadar kullanıldığı da yağ değişim süresini etkiler. Motor çalıştıkça motor yağı, özelliğini kaybederek koyulaşmaya başlar. Yağın koyulaşması sonucu motor aksamında aşınmalar oluşabilir.
Yağın kullanım ömrünü aracın yaptığı kilometreye göre hesaplayabilirsiniz. Her aracın kullanma kılavuzunda yağ değişim süresi olduğunu görebilirsiniz. Yağ filtresi ne zaman değişir, sorusunun cevabını, “genellikle 10 km ile 15 km arasında” şeklinde verebiliriz. Aracınızın bagaj yükü fazla veya seyahatiniz uzun ise yağ değişim süresi kısalabilir.
Aracın kullanım şartlarına göre de sürelerde değişebilir. Özellikle uzun yolculuk öncesi yağ filtrelerini mutlaka kontrol edin. Yağ filtresinin değişim tarihi yakınsa, seyahat öncesinde yağ filtresini değiştirin. Motor yağının ve filtresinin değişimi metallerin birbirine sürtünüp aşınmasını önler. Böylece kış aylarında araç daha kolay çalışırken yaz aylarında ise yakıttan tasarruf sağlayabilirsiniz.
-
0









Hava Filtresi
Araç motorları, doğru bir şekilde çalışabilmek için oksijene ihtiyaç duyuyor. Bu temiz havayı motora sağlama görevi de hava filtresi tarafından gerçekleştiriliyor. Motor içerisinde yer alan yakıtın tepkimeye girmesi gerekiyor. Tepkimeye girebilmesi için de hava filtresi dışarıdan hava soğuruyor.
Bu işlevinin yanı sıra hava filtresi yine dışardan gelen havanın temizlenmesini sağlıyor. Bu nedenle belirli bir kullanımdan sonra kirlenebiliyor. Bu durum ile karşılaşıldığı zaman hava filtresi temizliği ya da bakımı yapılması gerekiyor. Filtrenin varlığı motorların etkin çalışmasında görev alıyor. Hava filtresi ne işe yarar sorusunun yanıtı da bu sebeple önemli görülüyor.
Motora giden havanın kir ve pisliklerden uzak tutulması gerekiyor. Hava giriş bölümünden bulunan bu filtrenin ana görevi de bu oluyor. Ayrı bir alanda bulunan hava filtresinin değişim ve kolay temizlenmesi için bu şekilde konumlandırılıyor. Geçirgen özelliği ile hava geçişinde havanın süzülmesini sağlıyor. Bu şekilde zararlı maddeler motora asla ulaşamıyor. Genel bilinen bir yanlışta şudur. Hava filtresinin kalitesinin çok önemli olmamasıdır. Motora giren havanın filtrelenmemesi iç dengeyi bozarak motor parçaları üzerinde pislik ve kalıntı bırakır. Bu durum elektronik parçaları bozabilir, ateşleme sorunları ve yakıt israfına sebep olurken motor ömrünü kısaltabilir. Bu yüzden diğer parçalar gibi hava filtresininde kalitesi çok önemlidir.
-
0

Polen Filtresi
Polen filtresi günümüzde üretilen araçların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Çünkü çok önemli bir görevi var. Araç içinde bulunan klima sisteminin bir parçası. Polen filtreleri dışarıdan alınan havayı süzmeye ve zararlı partiküllerin kabin içine girmesini engellemeye yarıyor.
Bu haliyle sürücülerin ve araç içindeki diğer kişilerin daha sağlıklı solumasını sağlıyor. Kötü ve zararlı partikülleri aracın dışına savurarak daha keyifli bir yolculuk sağlıyor.
Özellikle kış aylarında oldukça etkin bir faktöre sahip. Çünkü hem araç içi ısıyı koruyor hem de içeride havayı temiz tutmaya çalışıyor. Bundan dolayı aracın en çok çalışan kısımlarından biridir diyebiliriz
-
0









Yakıt Filtresi
(Dizel ve Benzin)
Bir motorun ancak enerji kaynağı kadar güçlü olabileceğini biliyorsunuz. Yakıt deponuzu doldururken, her damlanın en fazla ihtiyaç duyulan yere gittiğinden emin olmak istersiniz.
Fakat yakıtın içine kir veya su kaçtığında, enjeksiyon sisteminizin performansını etkiler. Dolayısıyla bu durum korozyona ve parça hasarına yol açabilir.
Yakıtınızda kirletici olmamasını sağlamak için verimli çalışan ve üstün mühendislik ürünü bir yakıt filtresine ihtiyaç duyarız. Yakıt filtresinin değişmesinin bu yüzden çok önemli bir faktörü vardır.
-
0

Lastik
Aracınızın lastiklerine dikkat ediyor musunuz? Lastiklerinizi gerçekten önemsiyor musunuz? Sorumluluk sahibi sürücüler, sadece onarım masraflarından kaçınmak için değil, trafikteki diğer kişilerin güvenliği için de lastiklerinin durumuyla ilgilenmelidir. Lastikleriniz, aracınız ile yol arasındaki temel bağlantıdır.
Lastik sırtı sürüş sırasında
yolu kavrar. Ancak yeterince derin değilse, aracınız çekiş gücünü kaybeder ve fren
süresi artar. Derin olmayan kanallar, yağışlı havalarda aracın kontrolünü zorlaştırır ve
suda kızaklama riskini artırır. Güvenliğiniz için, rutin araç bakımınızda diş derinliğini
ölçün.
Sırt, lastiğin yere temas eden kauçuk kısmıdır. Lastikler kullanıldıkça lastiklerin sırt
kısmı aşınır. Diş derinliği 1,6 milimetrenin (2/32 inç) altında olan lastikler, yolu
kavrayamaz. Fren mesafesi ve araç kontrolü zayıflar. Bu lastikler güvenli değildir ve
değiştirilmeleri gerekir
Yağmurlu, buzlu ve karlı yol koşullarının üstesinden gelmek için lastiklerinizin yeterli diş derinliği seviyesine sahip olmaları gerekir. Aracınıza uygun yaz, kış ve dört mevsim lastiği taktığınızdan emin olun.
-
0



